Menu

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ποδόσφαιρο: Ψωμιάδης, Γρανίτσας, Παππάς, Νοτιάς, Θανόπουλος, Αδαμίδης, Κασνακίδης, Δημητρέλος, Ορίτζιναλ, ΑΡΔ
Μπάσκετ: Φιλίππου, Γρανίτσας, Δρόσος, Καραμανλής, Ορίτζιναλ

Όλοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ


Διευκρινίσεις για τη λίστα
–Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Έλληνες ομογενείς της διασποράς (π.χ. Φρανκ Κλόπας από τις ΗΠΑ, Τζίμης Πατίκας από Αυστραλία κ.α.), οι Ελληνοκύπριοι (π.χ. Τάσος Κωνσταντίνου, Γιώργος Σαββίδης κ.α.) και οι Ρωμιοί της Πόλης (π.χ. Λευτέρης Αντωνιάδης).

–Δεν συμπεριλαμβάνονται ξένοι παίκτες που υπήρξαν μέλη των Ακαδημιών ή των U-21 και U-18 ομάδων και δεν προωθήθηκαν ποτέ στην Α΄ ομάδα (π.χ. η περίπτωση του Γάλλου μεσοεπιθετικού Γκοτιέ Μαχότο το 2010).

–Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ΑΕΚ από την Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (1945-1992), κατανέμονται στα σημερινά διάδοχα κράτη της ΣΟΔΓ (Σερβία, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ) με βάση την εθνοτική τους καταγωγή. Π.χ.: οι γεννημένοι στο Μόσταρ της σημερινής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μπάγεβιτς και Βλάντιτς κατατάσσονται στη Σερβία ο πρώτος, στην Κροατία ο δεύτερος.

–Οι συμμετοχές και τα γκολ που παρατίθενται αφορούν όλες τις επίσημες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

1924+1 τρόποι για να χάσετε ένα τρόπαιο


Εάν οι συγγραφείς του «90 Χρόνια ΑΕΚ» διέθεταν λίγο μαύρο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, θα έπρεπε στην έκδοση του επετειακού βιβλίου να συμπεριλάβουν και ένα ένθετο, τιτλοφορούμενο όπως το παρόν αφιέρωμα. Πέρα από τα τρόπαια που μας έχουν στερήσει με δόλια μέσα οι «απαταιώνιοι» ανταγωνιστές μας, δεν είναι λίγες οι φορές που η ομάδα μας έχει απολέσει –με θεαματικό τρόπο- τίτλους που ήταν «του χεριού της», τίτλους για τους οποίους θεωρούνταν και ήταν το φαβορί. Οι αυτοκτονικές αυτές τάσεις έχουν οδηγήσει πολλούς συνοπαδούς μας στην προκατάληψη πως ο σύλλογός μας είναι καταραμένος! Μια κατάρα μάλιστα η οποία εκτείνεται και στις προσωπικές ζωές των Ενωσιτών σαν άλλος νόμος του Μέρφι! Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η αποστροφή «Μα πόσο ΑΕΚ είμαι» (όπου ΑΕΚ = ταλαιπωρημένος από κακοδαιμονία!). Βεβαίως η καταφυγή στη μεταφυσική γίνεται κυρίως με χιουμοριστική διάθεση, καθώς η διακωμώδηση επώδυνων καταστάσεων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος «ατσαλώματος» του οπαδού μπροστά στο φάσμα της απογοήτευσης και της μιζέριας. Τα αίτια των εκάστοτε αποτυχιών εδράζονται πάντα στον ανθρώπινο παράγοντα: σε καταδικαστικές συμπεριφορές ή καθοριστικά λάθη που διαπράττουν κιτρινόμαυροι παίκτες, διοικούντες ή οπαδοί. Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις με την ελπίδα τα παθήματά μας να μας γίνουν μαθήματα.

Οι 10 δημοφιλέστερες αναρτήσεις της εβδομάδας